Dan Muntean, fostul director general al Cramelor Halewood, și-a lansat propria casă de vinuri – Domeniul Muntean

Cu o experiență de peste 30 de ani în industria vinului, Dan Muntean a lansat recent casa de vinuri Domeniul Muntean care va produce vinuri proprii, din recolta acestei toamne și importă  deja mai multe etichete de la crame din Franța, Germania, Spania, Italia, Chile și Noua Zeelandă. Vinurile se vor găsi atât în retail, cât și în horeca. Investiția totală, la finalul proiectului, se va ridica la peste 2,5 milioane de euro. Compania este în faza de finalizare a achiziției unei crame și a unei suprafețe de circa 70 de hectare de viță de vie în regiunea viticolă Dealu Mare.
Domeniul Muntean este un business de familie, născut din dragostea pentru vinuri și pentru oamenii care trudesc în slujba lui, pentru locurile binecuvântate din care viile și soarele ne oferă această fericire zilnică. Vom începe producția de vinuri proprii din recolta acestei toamne, punând în valoare atât soiuri tradiționale românești, precum Fetească Neagră, Tămâioasă Românească, dar și soiuri internaționale, binecunoscute românilor – Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon sau Chardonnay. Portofoliul nostru de importuri se bazează pe o selecție atentă și exclusivistă de vinuri atât din Lumea Veche, cât și din Lumea Nouă: vinuri rose din Sudul Franței, Tempranillo din Spania, Riesling-uri germane, Shirazuri din Australia sau Carmenere din Chile… Pășim cu încredere într-o piață dinamică și extrem de competitive. De la an la an, creșterea apetitului consumatorului român pentru nou, dorința de a experimenta gusturi și arome noi și abilitatea de a înțelege vinurile de calitate ne dau această încredere”, a declarat Dan Muntean, fondatorul casei de vinuri Domeniul Muntean.

Publicitate
Telna

Gerard BertrandVinuri internaționale, distribuite în premieră în România
Portofoliul de importuri al casei Domeniul Muntean cuprinde branduri celebre din Europa – Grupul Gerard Bertrand, Grupul Pesquera Alejandro Fernandez, Dr. Loosen, Villa Wolf, Ciela e Terra -, cât și din Lumea Nouă – Luis Felipe Edwards și Seifried.
Grupul Pesquera are o experiență de peste patru decenii în producția de vin și este una dintre cele mai prestigioase case de vinuri din regiunea spaniolă Ribeira del Duero. Proprietarul casei de vinuri, Alejandro Fernandez, este supranumit și „regele Tempranillo”, unul dintre cele mai valoroase soiuri de vin din Spania. În portofoliul de importuri al casei Domeniul Muntean se numără toate cele patru game de vinuri ale grupului Pesquera: Tinto Pesquera, Condado de Haza, El Vinculo și Dehesa la Granja.
Gerard Betrand este cel mai mare producător de vinuri din Sudul Franței, cu o expertiză recunoscută de iubitorii de vin din întreaga lume și confirmată de nenumărate premii ale industriei. Gerard Betrand este recunoscut pentru expertiza unică în valorificarea terroir-ului regiunilor Languedoc-Roussillon, unde produce spumante, vinuri albe, roze-uri și roșii. Grupul este lider pe segmentul de vinuri organice în Franța și unul dintre ambasadorii de seamă ai „Art de Vivre” specific sudului Franței. Brandul Chateau La Sauvageonne la Villa câștigat, în anul 2016, medalia de aur la categoria rose-uri. Printre brandurile Gerard Bertrand importate de Domaine Muntean se numără: Chateau La Sauvageonne La Villa, 6eme Sens, Narbo Martius, Extra Blanc, Cotes des Roses, Baie des Perles, Code Rouge, Kosmos, Chateau L`Hospitalet Cuvee Art de Vivre, Chateau L`Hospitalet Grand Vin, Cheateau de Villemajou Grand Vin, Cheateau la Sauvageonne Grand Vin, Cheateau la Sauvageonne Cuvee la Villa, Cigalus, Le Viala, L`Hospitalitas, Aigle Royal.
Dr. Loosen RieslingDr. Loosen este unul dintre cei mai importanți producători de Riesling din Germania și din lume.  Fondată în 1756, în regiunea germană Pfalz, casa J.L. Wolf, în prezent Villa Wolf, este un producător de vin renumit și multiplu medaliat, înrudit cu Dr. Loosen. Misiunea brandului Villa Wolf este să producă vinuri care exprimă terroir-ul autentic al regiunii Pfalz. Riesling-urile produse de Villa Wolf se disting printr-un caracter mai sec și mai corpolent decât Rieslingurile produse în regiunea Mosel, ale casei Dr. Loosen. Regiunea Pfalz are o tradiție lungă și în valorificare altor soiuri, precum Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Gewürztraminer și Dornfelder.
Cielo e Tera este un joint venture între familiile Cielo, care produce vin în regiunea italiană Veneto de peste un secol, și Cantine dei Colli Berici. Climatul regiunii Veneto asigură condiții excelente pentru producția unei varietăți largi de vin, de la Prosecco la elegantul Amarone. Domeniul Muntean va importa brandurile Freschello, produse în Veneto, o regiune cu tradiție în producția de vinuri lejere, cu o cantitate scăzută de alcool, și Cielo (Cielo 1908, Prosecco, Santerive, Primasole, Venetian Cuvee, Appassionatamente).
Luis Felipe Edwards este cel mai mare producător independent din Chile. În prezent, casa de vinuri deține 1.850 de hectare de viță de vie și exportă vin în 100 de țări. Casa de vinuri chiliană a fost premiată în foarte multe competiții de profil, iar în anul 2016 a primit distincția „Producătorul anului”, în categoria caselor de vin din Lumea Nouă, în cadrul competiției Sommelier Wine Awards. Familia Seifried produce o varietate largă de vinuri în regiunea neozeelandeză de patru decenii, de la vinuri Chardonnay bogate, Riesling-uri florale, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, precum și vinuri dulci, potrivite pentru desert.