Restaurantul Sakura, Ramada: locul unde te îndrăgostești de bucătăria japoneză

Doi ani a exersat ca să poată prinde cuțite în aer și solnițe în coiful de bucătar. Dar nu e jongler, ci maestru în bucătăria japoneză: unul dintre cei mai buni bucătari de sushi și teppanyaki din țară. Mai mult, este o gazdă uimitoare. Te întrebi cumva unde îl găsești?

Publicitate
Excursii

Foto: Alina Miron, Fotohoreca

Situat la mezaninul Hotelului Ramada din Brașov, restaurantul Sakura are o ofertă unicat, la ora actuală, în regiune: bucătărie teppanyaki autentică și sushi proaspăt.

Publicitate

Sakura_ramada_brasov

Teppanyaki sau teppan înseamnă, pentru cei care încă nu au avut ocazia să afle, un spectacolul gastronomic cu totul special, în care mâncarea se gătește chiar în fața ta. Cu show. Chiar și cu flăcări (nu, stai liniștit, plita este electrică, dar flambarea unora dintre ingrediente face parte din ). Cu sosuri și cu ingrediente de toate felurile: de le arhicunoscutul orez cu legume și ouă (care, proaspăt făcut are un gust savuros), până la porții consistente de somon, creveți, rață, pasăre, porc, legume la grătar… Peste toate vin sosurile uimitoare de soia făcute de casă și, desigur, nelipsitul susan care definește bucătăria japoneză. La un show teppanyaki, mâncarea este din belșug: se gătește pentru grupuri oricât de mari, iar singura ta grijă este dacă o să poți mânca tot ceea ți se oferă.

Sakura_ramada_brasov_sushi

Ambient cu specific asiatic

La restaurantul Sakura de la Ramada sunt două plite, amble perfect încadrate în ambientul restaurantului. Într-un decor elegant, dar simplu, pentru a păstra specificul japonez, vei găsi confortul și texturile naturale de care ai nevoie pentru a te simți ca un oaspete de seamă. O cina la Sakura înseamnă un spectacol interactiv: comesenii interacționează între ei, dar și cu bucătarul, deoarece sunt așezați la mică distanță de plită, la mesele integrate de jur împrejurul acesteia.

chef_sakura_ramada_brasovDan Mateescu este sufletul acestui spectacol, exact ca o gazdă care te primește în casa sa, îți gătește, aduce mâncarea la masă și nu uită în același timp să îți spună cele mai amuzante istorii. Maestrul în bucătărie japoneză este și un interlocutor agil, plin de glume, ancorat în realitate, atent la fiecare oaspete.

Dacă ai cumva copii, adu-i și pe ei: distracția e garantată inclusiv pentru cei mici, care vor urmări cu atenție mișcările de prestidigitator ale chef-ului. Dan aruncă în aer toate ustensilele cu care gătește, le trece pe sub mână, pe sub picioare, le prinde agil și bate ritmul cu solnițele în masă… Scrie invers, cu sare, apoi îi dă foc, aruncă solnița și pipernița în sus, dar acestea nu mai cad înapoi pe plită. Unde să fie?, se miră toată lumea. Surpriză: au aterizat în coiful de bucătar, de unde sunt din nou pescuite la nevoie!

Probabil că acesta e secretul pentru toți mofturoșii. Cei mici mănâncă de dragul glumelor lui Dan, chiar mai mult decât ar face-o acasă.

 

Cei mari, furați de spectacol, se pregătesc de degustarea bucatelor provocându-și papilele gustative cu un vin alb, bine răcit: Milenium alb, Terra Romana, de la SERVE.

Gustul proaspăt, de flori de lămâie, iasomie, piersică și pepene galben, parfumat cu note citrice și vanilie se potrivește la fructe de mare, pește și orez (deci merge cu sushi), dar și cu carnea de pasăre sau rață, așa că este perfect și pentru teppanyaki. Un vin echilibrat și lung, cu o complexitate deosebită.

Pe Dan Mateescu îl găsești și la Atelierul de Sushi (Facebook). Dacă vrei să înveți cum să faci sushi, apelează cu încredere la el.

Sakura_ramada_brasov_SERVE

Pe platoul din imagine ai: 1 nigiri cu ton marinat, 1 nigiri cu tofu, icre de masago și alge nori, 3 maki sushi – unul vegetal, unul cu ton marinat și unul cu omletă japoneză (omleta japoneză se face cu ouă, normal, ca orice omletă, dar că se adaugă mirin), 3 maki sushi cu somon afumat și chives, 1 gunkan maki, cu somon afumat și susan negru. Ca garnitură: wasabi, sos de soia și ghimbir murat

Restaurantul Sakura este situat la mezaninul hotelului Ramada (Săcele, Brașov)

Telefon: 0799 911 990

Website