La Vinuri – gastro wine bar românesc: 50 de etichete de vin din toată țara și platouri tradiționale gustoase

Cu un decor foarte frumos, tradițional stilizat, cu țesături oltenești, vase de lut pictate și picturi sugestive, mâncare gustoasă – de la drob, salată de boeuf și fasole bătută, la gomboți pufoși, brânzeturi și mezeluri locale și vinuri bune autohtone,  La Vinuri este, într-adevăr, un gastro wine bar românesc bine făcut.

Publicitate
Casa Timis

S-a deschis recent lângă Ateneul Român, pe strada Episcopiei nr. 2-4 și îi aparține lui Cristian Preotu, proprietarul grupului Le Manoir. Pe lângă celelalte locații ale sale din zonă – magazinele Comtesse du Barry, ciocolateria franțuzească Michel Cluizel, restaurantele SushiRoom și Le Bistrot Francais, Cristian Preotu și-a dorit și un loc 100% românesc unde preparatele tradiționale – le-am gustat, sunt foarte bune și proaspete – fac casă excelentă cu vinuri românești.

la_vinuri_1

Publicitate

Găsiți aici 50 de etichete de la producători de vin din Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia și Transilvania, printre care: Davino, Petro Vaselo, SERVE, Metamorfosis, Prince Știrbey. În plus și o selecție – de ce credeți ? – șprițuri cu sifon. Revenind la oferta culinară, este foarte bine făcută, precum spuneam: platouri de mezeluri din carne de Mangalița, brânzeturi cu tradiție, spumă de vinete, pui românesc, fasole bătută servită cu fulgi crocanți de ceapă, tort de mere – la prețuri între 10 și 45 lei.  De băut mai sunt și  răcoritoare făcute în casă din siropuri de fructe și sifon, țuici Zetea și Ilie Galben și bere artizanală românească. 

Platou MangalitaÎn calitate de importatori de produse gastronomice și vinuri franțuzești, precum și de operatori de restaurante, de peste 13 ani, ne bucurăm să observăm că există o ofertă generoasă de produse românești bune și că artizanii autohtoni acordă o atenție tot mai mare tehnicilor de preparare. Am deschis La Vinuri, fiindcă am identificat atât crame, cât și furnizori care ne pot livra constanță în calitate, și am decis să completăm această selecție cu câteva preparate tradiționale, precum sarmalele și drobul de miel, create în bucătăria localului”, ne-a spus Cristian Preotu.

GombotiWine barul are 20 de locuri în interior și 20 pe terasă și este deschis de luni până duminică, între orele 12:00-23:00. Colecția  de pictură este remarcabilă, cu tablouri pictate de nume precum  Arthur Verona, Constantin Piliuță, Sorin Ilfoveanu, Ștefan Câlția, Ștefan Pelmuș și Teri Iacsa.

IMG_9178pCristian Preotu își propune ca locul să devină o destinație atât pentru segmentele de turiști și expați care își doresc să se bucure de o experiență culturală specifică, dar și pentru publicul român, căutător de răsfățuri locale. Investiția în reamenajarea localului deținut încă din 2010 de grupul Le Manoir este evaluată la 50.000 de Euro. Reprezentanții La Vinuri preconizează un trafic de 50 de persoane pe zi și o notă de plată medie de 75 lei.

La vinuri
Str Episcopiei nr 2-4
Sector 1
București
Tel: 0758.234.252