O noua crama pentru Cheval Blanc

Anul acesta, la Vinexpo Bordeaux, cel mai mare targ de vinuri si bauturi spirtoase din lume, Cheval Blanc a prezentat publicului noua crama din Saint Emilion, pentru construirea careia au fost cheltuiti, potrivit reprezentantilor companiei franceze, aproape 13 milioane de euro, anunta publicatia Wine Spectator.

Publicitate
IWCB

Este ecologica, este sic si in acelasi timp sobra, fara sa para extravaganta. Este Cheval Blanc!”, a declarat Pierre Lurton, directorul companiei, in momentul lansarii.

Proiectul „Crama de sub deal”, dupa cum a fost numit de arhitectul Christian de Porzamparc, reprezinta „extensia moderna a celebrului chateau Cheval Blanc, designul sau trimitand mai mult catre cel al cramelor din Spania”.

Publicitate
IWCB

Conform reprezentantilor Cheval Blanc, abordarea in constructia cramei este total diferita comparativ cu vechea crama a companiei, insa la fel ca si predecesoarea, aici se va vinifica numai dupa metoda traditionala, crama nefiind utilata cu tehnologie de ultima ora. „Nu ne bazam pe tehnologie de ultima generatie. Este doar un atelier de vin”, spune Pierre Lurton. Directorul tehnic al cramei, Pierre Olivier Clouet, intareste aceasta afirmatie, precizand ca principala abordare de vinificatie se bazeaza pe selectie parcelelor. In timp ce alte proprietati bordeleze au trecut la vinificatoare din inox si din stejar, Cheval Blanc si-a pastrat vinificatoarele din ciment, acestea avand un design cu totul special.