5 si 6 decembrie – Zilele Gustului la Hotel Epoque

Prima saptamana a lunii decembrie a debutat la Hotelul Epoque din Bucuresti cu doua zile de ateliere culinare si degustari. Tema principala este folosirea ingredientelor locale pentru realizarea de “haute cuisine” (bucatarie sofisticata). In cadrul evenimentului organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez, demonstratiile vor fi sustinute de bucatari romani si francezi . Unul dintre invitatii speciali ai evenimentului este Michele Gay, cunoscuta ca si pionier in materie de parfumerie culinara.

Publicitate
IWCB

Printre preparatele care au fost degustate ieri, se numara: carne de cocos cu feteasca neagra ,mistret cu ciuperci, dar si un desert delicios preparat din mere caramelizate cu dulceata de gutui.

Astazi, Michele Gay ne propune o conferinta de parfumerie culinara si o demonstratie-degustare de 4 feluri de supa.

Publicitate
IWCB

Programul evenimentului:
Luni, 5 decembrie
14.00: Masa rotundă «Cum valorizăm patrimoniul alimentar românesc?»
Invitat: Loic BIENASSIS, Institutul European de Istorie și Cultură a Alimentației, Universitatea din Tours
16.30 – 18.30: Demonstrație cu degustare cu bucătarii chef David CONTANT și Arnaud DUNAND SAUTHIER

Marți, 6 decembrie
10.30 – Ateliere de gătit pentru copii cu Philippe DUPRE (Ici et là)
18:00 – Seară Soupe(r)-parfum / Conferință de parfumerie culinară și demonstrație-degustare cu Michèle GAY. 4 rețete de supă.

(Articol de Roxana Matiasi)