Advertorial. Echipa de 10 de la Via Viticola – Sarica Niculițel: 10 vinuri au primit punctaje pentru medalii la IWCB 2016

10 vinuri diferite marca Via Viticola au primit punctaje pentru obținerea unei medalii de aur, respectiv de argint, la cel mai prestigios concurs de vinuri din România și din Europa de Est, International Wine Contest of Bucharest (IWCB), desfășurat la Focșani, în perioada 26 – 29 mai 2016.

Publicitate
IWCB

Astfel, Cabernet Sauvigon 2013, Caii de la Letea – Ediție Limitată – a obținut medalia de aur într-o categorie foarte aglomerată, cu nume “grele”. Tot din gama de succes Caii de la Letea – Chardonay 2015 și Chardonay 2015 – Ediție Limitată – au fost recompensate cu medalii de argint. De asemenea, Sarica – Aligote 2015, singurul Aligote medaliat în ultimii trei ani la IWCB, a primit și anul acesta argintul, confirmând încă o dată că Sarica este patria Aligote-ului în România. Tot argint a primit și Sarica – Merlot & Cabernet Sauvignon 2015.

Alte cinci vinuri ale cramei au întrunit punctaje pentru medalii de argint*, și anume: Caii de la Letea – Cabernet Sauvignon 2014, Merlot 2015 și Aligote 2015, Caii de la Letea – Rose din Pinot Noir 2015 – Ediție Limitată – și Sarica Rose din Cabernet Sauvignon & Merlot 2015.

Publicitate
IPPU

Via Viticola – Sarica Niculițel confirmă astfel valoarea vinurilor sale și duce mai departe cu mândrie istoria de 2.500 de ani a celei mai vechi podgorii a Dobrogei, Sarica-Niculițel, un loc iubit de soare, de Dunăre și de mare.
Pentru ca tradiţia viticolă să poată continua, strategia noilor acţionari, care au preluat Viticola Sarica Niculiţel în 2015, este ca, prin investiţii considerabile şi crearea Via Viticola, societatea care realizează marketingul şi distribuţia podgoriei, să dezvolte un portofoliu nou de mărci care, alături de cele deja existente, să permită valorificarea producţiei pe piaţa naţională şi internaţională.

*În conformitate cu regulamentul OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului), numărul de distincţii (medalii) nu poate depăşi 30% din numărul total al probelor din competiţie.

Articole mai vechi despre vinurile și oamenii de la Sarica Niculițel puteți găsi mai jos:

Spectacolul motoarelor la porțile Deltei Dunării: Via Viticola Sarica Niculițel, la startul Danube Delta Rally

I-a învățat pe români aroma de kiwi în anii ’90. Acum, vrea să-i învețe cu vinurile de Sarica Niculițel